De enige echte non-stop pers.

FastBale - Non-Stop persen en wikkelen met Vicon

Stoppen tijdens het persen van ronde balen behoort tot het verleden met de komst van de Vicon FastBale. FastBale is een revolutionaire non-stop perswikkelcombinatie waarbij een voorkamer is geïntegreerd met een perskamer en wikkelaar.  De FastBale presenteert twee wereldprimeurs: werelds eerste non-stop vaste kamerpers en werelds eerste non-stop vaste kamer perswikkelcombinatie.

De ingenieurs  van het Baler Competence Centre zijn er met het ingenieuze ontwerp van de FastBale in geslaagd een extreem compacte machine te bouwen – FastBale is korter dan elke andere perswikkelcombinatie in de markt.

Perskamer met voorkamerfunctie:

De machine met een uniek en innovatief ontwerp is voorzien van twee perskamers in serie, waarbij een aantal persrollen gedeeld worden. Dankzij een voorkamerfunctie, wordt in de eerste perskamer van de FastBale twee derde van de baal gemaakt. Zodra de baal gegroeid is tot zijn ingestelde dichtheid, wordt de gewasinvoer naar de hoofdperskamer gestuurd zodat het persen doorgaat. Vervolgens opent de voorkamer en beweegt de voorgevormde baal naar de hoofdperskamer waar de baal wordt afgemaakt naar haar maximale diameter van 1.25m. Zodra de baalvorming compleet is, wordt de gewasinvoer weer naar de voorkamer gestuurd, zodat het persen gewoon door kan gaan. Het net wordt om de complete baal gevoerd, de achterklep wordt geopend en de geperste baal verplaatst zich naar de wikkelaar. Dit totale proces stelt de FastBale in staat om continue te kunnen persen zonder te hoeven stoppen.

 

Ondertussen hebben ook wij mogen ervaren dat de Vicon Fast-Bale goed ontvangen wordt, dit blijk uit het feit dat we vlak na de introductie al enkele machines hebben mogen verkopen.

Bij interesse bel een van onze verkoopadviseurs en vraag naar de mogelijkheden.