Kverneland iXdrive

 

Zelfrijdende Kverneland iXdrive veldspuit:

 

See, Feel & Drive

 

De Kverneland iXdrive is speciaal ontworpen en geïntroduceerd voor de Nederlandse markt. Het basisontwerp van de iXdrive bestaat uit twee bestaande technieken, die zijn samengevoegd tot één geheel. Hiermee wordt de kennis van motor, tractie en chassis samengevoegd met de ruime kennis aan spuittechniek/elektronica en ontstaat een ware kampioen! De iXdrive is leverbaar met een tankinhoud van 5000 liter in combinatie met een HSS 3-delig gevouwen spuitboom. 

Onderstel
De basis van de zelfrijder bestaat uit een hoofd- en subframe wat zorg draagt voor een stabiele constructie. Het chassis is geschikt voor meerdere uitvoeringen een heeft een grote bodemvrijheid (1.30m) met een laag zwaartepunt. De iXdrive is voorzien van 4-wiel besturing, waarbij de voorste as  als 1 deel geveerd is en de achterste pendelend geveerd is opgehangen. Afhankelijk van de gekozen bandbreedte is er een spoorbreedte mogelijk van min. 1.80m of max. 2.25m.

Rijeigenschappen
De Kverneland iXdrive is voorzien van een 6 cilinder Perkins motor van 240 pk, die gehuisvest ligt in een silent pack. De wielassen zijn voorzien van een hydraulisch veersysteem, wat zorg draagt voor ultime rijeigenschappen, zelfs bij 40 km/h op transport. De cabine is bevestigd op een lage positie op het frame, zodat er goed zicht is op het werk en in het verkeer. Uiteraard is de cabine voorzien van alle comfort voor de bestuurder, zoals climate control, luchtgeveerde stoel, werklampen, etc. De overzichtelijke bediening bestaat uit een joystick met hoofdfuncties, rijterminal met informatie over de zelfrijder en de IsoMatch Tellus met informatie over de spuittechniek. 

HSS spuitboom
De iXdrive wordt uitgevoerd met de Kverneland HSS 3-delig gevouwen spuitboom. De HSS spuitboom kenmerkt zich door de 3D constructie, heeft een licht gewicht wat wordt gecombineerd met een maximale boomstijfheid. De leidingen en doppen worden maximaal beschermd door de volledige integratie in de spuitboom en is voorzien van Pentajet dophouders. Het hefraam bestaat uit een sterk geveerd parallellogram wat een optimale stabiliteit biedt in onstabiele omstandigheden. Daarnaast biedt het hefraam een hoge bodemvrijheid en een minimale zwiep.

Spoelen en reinigen met slechts één druk op de knop
Met iXclean Pro kunnen de kranen worden bestuurd vanuit de cabine. Met slechts één druk op de knop volgt automatisch het spoel- en reinigingsprogramma voor de complete spuit. De bijbehorende elektronische niveaumeter zorgt voor een exacte vulling met directe aflezing van de tankinhoud in het beeldscherm in de cabine.

De complete bediening van de spuittechniek bevindt zich aan de linkerzijde van het werktuig, zodat alles in één keer bij de hand is; pompen, mixtank, kranen, filters etc. iXclean Pro geeft u nog meer bedieningsgemak. U regelt alle belangrijke spuitfuncties vanuit de cabine. U hoeft alleen maar op de knop te drukken om te schakelen tussen vullen, roeren, spuiten, verdunnen, ontluchten, spoelen, tankreiniging of uitwendige reiniging!

De Voordelen:

HSS of HBWP gevouwen bomen 
Gemakkelijke bediening dankzij het Easy Set bedieningspaneel
Leverbaar in combinatie met IsoMatch GEOcontrol
iXclean: elke liter telt!
Goede rijeigenschappen
Uitermate geschikt voor akkerbouw- en loonbedrijven!
 

Intrak wenst Maatschap Breukers uit Ell veel werkplezier!